Muistikirjat

Muistikirjat omalla logolla painettuna

Miksi muistikirjat ovat niin suosittuja nykyään?

Luulisi että nykyaikana ipadien ja kännyköiden aikana perinteiset muistikirjat omalla logolla olisivat joutuneet jo historiaan. Mutta toisin on käynyt, muistikirjan suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Ihmiset todennäköisesti tykkäävät yhä kirjoittaa asioita paerille kansien väliin. Unohtamatta tietysti tylsissä palavereissa piirtely omaan muistikirjaan.

Minkälainen on hyvä muistikirja

Tähän ei varmasti ole oikeaa vastausta, jokaisella on oma mielipiteensä. Tarve määrittelee useinmiten minkälainen muistikirjan tulisi olla.

Muistikirjoja on erikokoisia, suosituin on A5 kokoinen, se on kätevä pöydällä ja kokouksissa. Seuraavaksi suosituin on A6 kokoinen taskuun mahtuva muistikirja. Sitten on vielä A4 koikoia muistikirjoja, ne ovat ehkä enemmänkin kokouskäyttöö. Löytyy myös A7 kokoisianin rintataskuun laitettavaksi.

Muistikirja kansien rakennekin vaikuttaa valintaan. Kovakantiset ovat suosituimpia, sitten löytyy pehmeäkantisia ja muovikantisia.

Kannet voivat olla liimasidottuja tai kierresidottuja, ohuemmat kirjat voivat olla myös stiftattuja.

Muistikirjan painatus

Muistikirjojen painatus voidaan tehdä useammalla tavalla. Edullisin tapa on tampopainatus, mutta siinä painoala on hiukan pienempi. Suosituin tapa on perinteinen silkkipainatus, jolla saadaan isompi painoala. Sitten tietyt kansimateriaalit voidaan tehdä syväpainatuksella ilman väriä tai sitten jollain värillisellä foliolla, tällä saadaan arvokkaan näköinen painojälki. Nykyääm on saatavilla myös 4-värinen digipainatus, jolla saadaa valokuvamainen painojälki vaikka koko kannen alueelle. Digipainatuksella voisaan tehdä myös logot joissa liukuvärejä.

 

Muistikirjojen materiaalit

Materiaalivalikoima on laaja, mieltymysten ja tarpeen mukaan. Nykyään suosittuja ovat ekologiset ratkaisut, kuten kierrätyspaeriata valmistetut kirjaset. Löytyy myös kivestä tehtyä paeria joka on erinomainen ulkokäytössö vedenkestävyytensä ansiosta. Kansissa käytetään aitoa nahkaa, keinonahkaa, kartonkia, uusiokartonkia, polyesterkankaita. Vaihtoehtoja on riittävästi.

Kun tarvitset muistikirjaa, ota meihin yhteyttä, niit katsotaan yhdessä mikä olisi teille paras ratkaisu.

Matti Aalto 0400-556 763 tai [email protected]

Pyydä tarjous

  • Sallitut tiedostotyypit: jpg, gif, png, pdf, Max. tiedoston koko: 100 MB.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.