Tämä on Matin Sakki Oy:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 25.05.2018. Viimeisin muutos 13.06.2018.

1. REKISTERINPITÄJÄ

Matin Sakki Oy
Anjalantie 1679
45610 KORIA

Puhelin: 0400 556 763

Sähköposti: matti.aalto@matinsakki.fi

2. REKISTERISTÄ VASTAAVA YHTEYSHENKILÖ

Matti Aalto

Puhelin: 0400 556 763

Sähköposti: matti.aalto@matinsakki.fi

3. REKISTERIN NIMI

Yrityksen asiakasrekisteri, markkinointirekisteri

4. OIKEUSPERUSTE JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on

– henkilön suostumus (dokumentoitu, vapaaehtoinen, yksilöity, tietoinen ja yksiselitteinen)

– sopimus, jossa rekisteröity on osapuolena

– julkisen tehtävän hoitaminen (mihin perustuu), tai

– rekisterinpitäjän oikeutettu etu (esim. asiakassuhde, työsuhde, jäsenyys).

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin, asiakassuhteen ylläpito sekä markkinointi.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Rekisteriin tallennettavia tietoja voivat olla: yritys/organisaatio, sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite, www-sivustojen osoitteet, tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.

www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä ei tallenneta tietoa mihinkään tietokantaan, vaan niistä lähtee viesti pelkästään yhteen sähköpostiosoitteeseen.

Verkkokaupassa tehdyistä tilauksista tallentuu tieto WooCommerce-kaupan tietokantaan. Sivuston tietokannasta kuitenkin poistetaan kaikki tilauksen henkilökohtaiset tiedot automaattisesti n. 30 päivän jälkeen tilauksesta.

6. SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

Rekisteriin mahdollisesti tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

7. TIETOJEN SÄILYTYSAIKA

Asiakastiedot ovat laskutusohjelmassa, CRM:ssä ja osa postin palvelussa. Asiakastietoja säilytetään maksimissaan 5 vuotta. Asiakastiedot poistuvat verkkokaupan järjestelmästä 30 päivän kuluessa tarjouspyynnöstä.

8. TIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET LUOVUTUKSET JA TIETOJEN SIIRTO EU:N TAI ETA:N ULKOPUOLELLE

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa.

Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietoja ei koskaan luovuteta eri tahoille.

9. REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

10. TARKASTUSOIKEUS JA OIKEUS VAATIA TIEDON KORJAAMISTA

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti (Osoite kohdassa 1. Rekisterinpitäjä) rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

11. MUUT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN LIITTYVÄT OIKEUDET

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti (Osoite kohdassa 1. Rekisterinpitäjä) rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

SIVUSTOLLA KÄYTETTÄVÄT LISÄOSAT JA ULKOISET ELEMENTIT

Sivusto käyttää avuksi erinäisiä elementtejä, jotta toiminta voidaan vahvistaa. Alla lista käytetyistä lisäosista tai elementeistä:

ACTIVECAMPAIGN: ActiveCampaign-markkinointityökalun avulla keräämme uutiskirjelistaa. Listalle voi liittyä liittymislomakkeen kautta kuka tahansa vastaanottaakseen uutiskirjeitä ja mainoksia. Jos listalta haluaa poistua, se onnistuu milloin tahansa klikkaamalla sähköpostiviestissä olevaa ”Unsubscribe/Poistu listalta” -linkkiä. Ilmoitetut tiedot tallennetaan ActiveCampaignin sisälle, mutta pyytämällä poistoa listalta kaikki tiedot pyydettävältä henkilöltä poistetaan.

GOOGLE ANALYTICS: Sivuston seurantaan käytämme Google Analytics -palvelua. Seurannan tarkoituksena on kerätä tilastotietoa esimerkiksi sivun kävijämäärästä sekä suosituimmista sisällöistä.

GOOGLE FONT API: Sivusto hakee käytettävän fontin suoraan Googlen palvelimilta.

GOOGLE reCAPTHA: Yhteydenlotto- ja muut lomakkeet tarkistetaan Googlen reCatpcha-palvelun avulla, mikä tallentaa evästeitä. reCaptcha auttaa mitätöimään bottien lähettämiä viestejä.

FACEBOOK: Sivustolla on käytössä Facebook-feed, joka näyttää Facebook-sivun uusimmat artikkelit sekä mm. informaatiota tykkääjistä.

CONTACT FORMS 7: Yhteydenottolomakkeet lähetetään Contact Form 7 -lisäosan avulla. Tämä lisäosa ei tallenna mitään tietoja lähetetyistä lomakkeista esimerkiksi tietokantaan, vaan se lähettää pelkästään sähköpostin täytetystä lomakkeesta meille.

WOOCOMMERCE: Verkkosivusto hyödyntää WooCommerce-verkkokauppaa, joka tallentaa käyttäjän koneelle evästeitä mm. ostoskorista ja muista tilaukseen liittyvistä asioista. WooCommercen lisäksi käytössä on joitain verkkokaupan parantamiseen tarkoitettuja yksittäisiä lisäosia, joiden ei pitäisi kerätä mitään kuitenkaan mitään tietoja.

YOAST: Sivuston hakukoneoptimoinnissa käytämme hyväksi Yoast-lisäosaa.

WORDPRESS: Sivusto on rakennettu WordPress-julkaisujärjestelmän alle.

Muita sivuston käyttämiä lisäosia tai elementtejä ovat: jQuery, Facebook Pixel, Twitter Emoji (Twemoji), Widgets (Facebook, ShareThis), Simple Lightbox, Social Media Feather. Käytössä on mahdollisesti myös muita verkkosivuston tekniseen toteutukseen tarvittavia kirjastoja, koodeja tai elementtejä, joiden ei kuitenkaan pitäisi kerätä minkäänlaista tietoa kävijästä missään olosuhteessa.

EVÄSTEKÄYTÄNTÖ

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan käyttäjän tietokoneelle silloin kun joku vierailee sivustolla. Evästeet eivät sisällä minkäänlaisia henkilötietoja eikä niiden avulla voida esimerkiksi suorittaa ohjelmia.

EVÄSTEET MATIN SAKKI OY:N VERKKOSIVUILLA

Käytämme evästeitä moniin käyttötarkoituksiin, jotka liittyvät sivuston toimivuuteen, analysointiin ja markkinointiin. Evästeet keräävät mahdollisesti myös tietoja esimerkiksi käyttäjien kiinnostuksista, joiden avulla kykenemme kohdentamaan viestintäämme sisällöistämme kiinnostuneelle yleisölle.

Aiemmin mainitut lisäosat ja ulkoiset elementit tallentavat koneelle evästeitä, jotta ne toimisivat toivotun tavan mukaisesti.

Lisätietoja Googlen (Analytics, reCAPTCHA) evästekäytännöistä löytyy tämän linkin takaa: https://policies.google.com/technologies/cookies

Lisätietoja Facebookin evästekäytännöistä löytyy tämän linkin takaa: https://www.facebook.com/help/cookies/

Sivusto hyödyntää JavaScript-kirjastoja jotka keräävät mahdollisesti evästeiden avulla pääasiassa teknistä tietoa, jotta verkkosivu toimisi sulavammin.

EVÄSTEIDEN KIELTÄMINEN SELAIMESSA

Emme suosittele tätä, mutta mikäli haluat estää evästeet, muuta selaimesi evästeasetuksia. Evästeiden kieltäminen saattaa heikentää käyttökokemusta, eikä kaikki verkkosivuston toiminnot välttämättä enää toimi lainkaan.

Lisätietoja evästeiden hallinnasta selaimessesasi löytyy tämän linkin takaa: http://aboutcookies.org/ . Jos estät evästeiden käytön selainohjelmassasi, laitettasi ei seurata, kun vierailet sivustossa. Huomaa kuitenkin, että estämällä evästeiden käytön saatat estää myös joidenkin sivuston toimintojen käyttämisen.